Марионетният спектакъл който носи името Цирк Мираж,  ще бъде представен

...
Марионетният спектакъл който носи името Цирк Мираж,  ще бъде представен
Коментари Харесай

Цирк Мираж ще потопи публиката в света на марионетното изкуство

Марионетният театър който носи името " Цирк " Мираж ",  ще бъде показан на 13 октомври, петък, в Държавен куклен спектакъл - Видин. Автор, режисьор, сценограф и технолог на направата на куклите е видинският марионетист Теодор Борисов.

Той се занимава с марионетен спектакъл от 22 години. Борисов дълги години преподава микро драматургия в Болонския университет. Във видинския куклен спектакъл стартира като стажант-актьор преди 23 години, а в този момент се завръща като марионетен режисьор. 
-->
В България до момента не е правено подобен вид марионетно зрелище. Ние не използваме драматургия и текст, а езика на клоуна, изясни пред Българска телеграфна агенция Теодор Борисов.

Оркестър " Камилокромо " от Италия написва музиката и я подарява. „ Композиторът ще пристигна на премиерата дружно с един от солистите, с цел да почете събитието. Обещаха да създадат и дребен концерт “, добави още марионетистът. 

Той изясни, че куклите са дървени и са направени от липа, която е съхнала в продължение на 15 години. „ Това е най-трудната кукла за водене, тъй като е на конци и заплахите от заплитане по време на игра са хиляди. Актьорите първо учат по какъв начин биха могли да се оплетат на сцената и по какъв начин биха могли по време на театър да се разплетат без публиката да разбере “, споделя за трудностите при ръководство на марионетка Борисов. 

В България, за жалост, няма марионетисти, има кукловоди. Това за мен е главната цел и задача да дойда във Видин, да работя с тези прелестни млади актьори, които ми дадоха да схвана, че марионетният спектакъл в България не е приключил, той в този момент стартира.

В спектакъла вземат участие актьорите Наделина Камбитова и Красимир Кирчев, а художник е Теодора Обретенова, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР